Vig István: Verancsics Faustus Dictionariuma a korabeli európai kontextusban (Dictionarium Fausta Vrančića u onodobnome europskome kontekstu): Budapest: Tinta Könyvkiadó, 2011. 192 p. - Lukács, István (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek predstavlja delo Istvána Viga, ki podaja zelo natančen pregled raziskav, ki so se ukvarjale s Faustom Vrančićem in njegovim petjezičnim slovarjem, ter hkrati dodaja svoje ugotovitve.