Vidobraženja istoriï ta kul’turi narodu v slovotvoreni: dopovidi XII Mižnarodnoï naukovoï konferenciï Komisiï zi slov’jans’kogo slovotvorenja pri Mižnarodnomu komiteti slavistiv (25–28 travnja 2010 p., Kiïv, Ukraïna) – Zbornik dvanajste konference Komisi: Ur. N. F. Klimenko, E. A. Karpilovs’ka. Naukove izd. Kiïv: Vidavnicij Dmitra Burago, 2010. 471 str. - Stramljič Breznik, Irena (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljen zbornik prispevkov, ki je nastal v okviru vsakoletnega znanstvenega srečanja Komisije za slovansko besedotvorje, ki se je leta 2010 odvijalo v Kijevu.