Indo‑European ’ego’, Slavic ja = Runic ek, and Celtic Ø - P. Hamp, Eric (Slavia Centralis, 2020)
Praindoevropsko ’ego’, slovansko ja = runsko ek in keltsko Ø Razprava podaja novo rekonstrukcijo razvoja osebnega zaimka za prvo osebo ednine v indoevropskih jezikih in ugotavlja naslednja območja inovacij: (1) anatolijsko < *VK; (2) jugovzhodno indoevropsko (indoiransko, armensko) *eg’-H-ém; (3) grško, latinsko, venetsko *eg’-(ó)H; (4) severno indoevropsko (albansko, baltsko, slovansko, germansko, traško, toharsko) *eg’.