Mirror image properties in human languages - Kida, Ireneusz (Slavia Centralis, 2020)
Lastnosti zrcalnih podob v človeških jezikih Avtor na podlagi primerov iz angleščine, poljščine, malajščine, gotščine, latinščine in klasične grščine razpravlja o lastnostih zrcalnih podob v človeških jezikih. Kljub upoštevanju omejenega števila jezikov ugotavlja, da je lastnost zrcalne podobe značilnost vseh jezikov sveta. Razprava, ki se začenja z opisom naravnega pojava zrcalne slike in se nadaljuje z opazovanjem tega pojava v jeziku, prikazuje lastnosti zrcalne podobe na primeru stavkov, podvojitev in palindromov.