A cseh szak 50 éve (1955–2005) (50 years of the Czech Department 1955–2005): Ed. Heé Veronika, Oleg Fedoszov. Budapest: ELTE BTK, Szláv Filológiai Tanszék, 2007. 207 pp. - Janiec-Nyitrai, Agnieszka (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena knjiga A cseh szak 50 éve (50 let češkega oddelka), v kateri najdemo prispevke s konference, ki je potekala 14. in 15. novembra 2005.