Simpozij ob 110. obletnici rojstva Antona Vratuše - Jakop, Tjaša (Slavia Centralis, 2025)
Znanstveni simpozij 110. obletnica rojstva Antona Vratuše, ki sta ga organizirala Slovenska akademija znanosti in umetnosti (I. razred za zgodovinske in družbene vede in II. razred za filološke in literarne vede) in Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, se je odvijal od 19. do 20. februarja 2025 v Ljubljani (Dvorana Slovenske akademije znanosti in umetnosti – SAZU) in v Murski Soboti (Dvorana Pokrajinske in študijske knjižnice – PiŠK).