Prekmurski pisatelji v 18. stoletju - Smej, Jožef (Slavia Centralis, 2020)
PREKMURJE AUTHORS IN THE 18TH CENTURYDissertatio praesens scriptores duodevicesimi saeculi confessionis tam evangelicae (Temlin, Sever, Stephanum Küzmič) quam catholicae (Nicolaum Küzmič et Čergič) e regione Transmurana oriundos tractat. In qua re dimensio oecumenica nec non cognitio symbolum apostolorum orationesque Pater noster, Ave Maria nec non preces ante cibum et post eum dicendae cultoribus confessionis catholicae et evangelicae communes esse maximi momenti sunt. Aetatem auream Augustanam (Vergilium et Ovidium, de quibus iam Nicolaus Küzmič mentionem fecit, Horatium, Tibullum et Propertium) cum scriptoribus Slovenicis e regione Transmurana oriundis conferens auctor saeculum duodevicesimum aetatem auream regionisTransmuranae nec non sermonis litterarii Transmurani fuisse affirmat.
Keywords: sermo litterarius Transmuranus saeculi duodevicesimi; scriptores e regione Transmurana oriundi; symbolum apostolorum; Pater noster; Ave Maria; cultores confessionis catholicae; cultores confessionis evangelicae; oecumenismus