MARKO JESENŠEK: POGLAVJA IZ ZGODOVINE VZHODNOŠTAJERSKEGA JEZIKA: Maribor: Filozofska fakulteta, Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti, 2015. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 110). 389 str. - Šek Mertük, Polonca (Slavia Centralis, 2020)
The article presents the seventh scientific monograph by Marko Jesenšek Poglavja iz zgodovine vzhodnoštajerskega jezika (Chapters on the History of the East Styrian Language, 2015), published by the International Publishing House of the Department of Slavic Languages ​​and Literatures at the Faculty of Arts, University of Maribor.
Keywords: Poglavja iz zgodovine vzhodnoštajerskega jezika; Marko Jesenšek; scientific monograph; review; East Styrian Language