ALENKA JENSTERLE DOLEŽAL: AVTOR, TEKST, KONTEKST, KOMUNIKACIJA. POGLAVJA IZ SLOVENSKE MODERNE: Maribor: Mednarodna založba Filozofske fakultete, 2014. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 103). 417 str. - Tarajło-Lipowska, Zofia (Slavia Centralis, 2020)
The paper presents Alenka Jensterle Doležal's literary study Author, text, context, communication. Chapters from Slovenian modernism.
Keywords: review; Alenka Jensterle Doležal; Avtor, tekst, kontekst, komunikacija; modernism; Slovenian literature; literary studies