Dorota Várnai, 2019: Wokół Polskiej I Węgierskiej Literatury Epoki Renesansu: Budapest: ELTE BTK, Szláv Filológiai Tanszék. - Janiec-Nyitrai, Agnieszka (Slavia Centralis, 2021)
The author presents the work of Dorota Várnai, Wokół Polskiej I Węgierskiej Literatury Epoki Renesansu (2019).