Marko Jesenšek: Poglavja iz zgodovine prekmurskega knjižnega jezika: Maribor: Filozofska fakulteta, Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti (Zora; 90). 390 str. - Šek Mertük, Polonca (Slavia Centralis, 2020)
The author of the article presented the first scientific monograph on the Prekmurje literary language, authored by Marko Jesenšek.