SILVIJA BOROVNIK: KNJIŽEVNE ŠTUDIJE. O vlogi ženske v slovenski književnosti, o sodobni prozi in o slovenski književnosti v Avstriji: Maribor: Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti. Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru. 2012. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 85). 264 str. - Vollmaier Lubej, Janja (Slavia Centralis, 2020)
The author presents Silvija Borovnik’s scientific monograph, which includes a thorough insight into three main thematic areas: literature written by women, contemporary Slovene literature with selected authors and Slovene literature in Austria.