Elena Koriakowceva (ur.): Aktualne problemy komparatystyki słowiańskiej: teoria i metodologia badań lingwistycznych: Siedlice: Uniwesytet przyrodniczo-humanistyczny w Siedlcach, 2010. 255 str. - Stramljič Breznik, Irena (Slavia Centralis, 2020)
The paper presents the book Aktualne problemy komparatystyki słowiańskiej: teoria i metodologia badań lingwistycznych, created within the framework of the project Słowiańskie słowotwórstwo porównawcze.