Peter Grzybek (November 22, 1957–May 29, 2019) - Wolfgang Mieder (Slavia Centralis, 2020)
Avtor v prispevku opisuje življenje in delo pokojnega nemškega jezikoslovca Petra Grzybeka, ki je imel izjemen vpliv na večplastno preučevanje pregovorov.