Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu – poskus spremembe 8. člena (učni jezik na slovenskih univerzah) - Marko Jesenšek; Alenka Jensterle - Doležalová; Majda Potrata; Zoran Božič; Andreja Žele; Dean Komel; Silvija Borovnik; Mira Krajnc Ivič; Vlado Žabot; Miha Pintarič; Silvija Grad (Slavia Centralis, 2020)
Pričujoče gradivo vsebuje odzive uglednih slovenskih jezikoslovcev, akademikov in drugih, ki jim je slovenščina kot učni jezik pomembna na vseh ravneh izobraževanja, na poskus anglizacije slovenskih univerz.