Miran Štuhec: Žive besede in prodorne misli. Antologija slovenske esejistike prve polovice 20. stoletja - Vita Zgoznik (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek predstavlja knjigo Mirana Štuheca z naslovom Žive besede in prodorne misli (2013).