Elena Koriakowceva (ur.): Aktualne problemy komparatystyki słowiańskiej: teoria i metodologia badań lingwistycznych - Irena Stramljič Breznik (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena knjiga Aktualne problemy komparatystyki słowiańskiej: teoria i metodologia badań lingwistycznych, ki je nastala v okviru projekta Słowiańskie słowotwórstwo porównawcze.