Mesto besedotvorja v raziskavah poljskih govorov in narečij - Sławomir Gala; Bożena Ostromęcka - Frączak (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je prikazan delež besedotvorja pri opisu poljskih govorov in narečij. Kljub pomembnim dosežkom besedotvornih raziskav etnične poljščine je vloga narečnega besedotvorja še naprej omejena. Avtorja opozarjata na potrebo tovrstnega raziskovanja v okviru preučevanja govorov in narečij.