Diskurzivne prvine v izbranih Trubarjevih predgovorih in pismih - Blanka Bošnjak (Slavia Centralis, 2020)
Osnovna teza pričujočega prispevka je, da se s pomočjo Trubarjevih izbranih analiziranih predgovorov in korespondence z vidika teorije diskurza kaže naslednja zakonitost: v Trubarjevem času gre šele za konstituiranje raznolikosti diskurzov, ki imajo določena skupna izhodišča.