Neumorno ustvarjanje in spoznavanje Stvarnika - Ludvik Karničar (Slavia Centralis, 2021)
Graška univerza, zlasti slavistika in slovenistika, sta bili pomembno izobraževalno in raziskovalno središče Slovencev, mesto Gradec pa eden od rojstnih krajev slovenske nacionalne kulture v 19. stoletju. Z graško slavistiko se je močno prepletala tudi znanstvena pot slavljenke profesorice Orožnove, ki letos slavi svojo 90-letnico.