Ob petinosemdesetletnici Franceta Novaka - Majda Merše (Slavia Centralis, 2021)
Prispevek je posvečen slovenistu, jezikoslovcu, slovaropiscu, v zadnjih letih pa predvsem raziskovalcu zgodovine slovenskega jezika Francetu Novaku.