Recepcija kajkavskega pesništva pri Štefanu Modrinjaku - Ditmajer, Nina (Slavia Centralis, 2024)
Članek se osredinja na dve pesmi Štefana Modrinjaka in predstavlja preteklo hrvaško literarno tradicijo, ki je vplivala na nastanek njegovih pesmi. Pri pesmi Od protuletja je razvidno sledenje baročni kajkavski pesniški tradiciji, ki se je vsaj dve stoletji ohranjala v rokopisnem in ustnem izročilu, medtem ko so na nastanek njegove Molitve na Božico Slovenko vplivala prozna in pesniška natisnjena dela hrvaške renesanse, baroka in razsvetljenstva.