The Slovenian Language, Literature and Teaching of Slovenian Language Research Project - Jesenšek, Marko (Slavia Centralis, 2020)
RAZISKOVALNI PROJEKT SLOVENSKI JEZIK, LITERATURA IN POUČEVANJE SLOVENŠČINERaziskovalni projekt Slovenski jezik, literatura in poučevanje slovenščine predstavlja položaj slovenskega jezika v matičnem slovenskem prostoru in v stiku s sosedskimi jeziki. Gre za diahroni in sinhroni pogled na slovenski jezik v regiji, ki ji jezikovno stičnost določata podonavski in alpsko-jadranski prostor, primerjalno tudi za slovenščino v stiku z globalnim angleškim jezikom.