PROTESTANTIZEM VČERAJ, DANES IN JUTRI. Ur. Franc Kuzmič, Polonca Šek Mertük: Petanjci, Murska Sobota, Ljubljana: Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, Slovensko protestantsko društvo Primož Trubar, Znanstvenoraziskovalni center SAZU, Prekmurska [Pomurska] akademsko znanstvena unija (PAZU), 2015. 391 str. - Šek Mertük, Polonca (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljen zbornik Protestantizem včeraj, danes in jutri, ki je rezultat dvodnevnega mednarodnega simpozija, odvijajočega se 16. in 17. oktobra 2014 v Radencih.