Jezični slojevi i struktura međimurske hidronimije - Brozović Rončević, Dunja; Virč, Ines (Slavia Centralis, 2020)
JEZIKOVNA SLOJEVITOST IN STRUKTURA MEDŽIMURSKE HIDRONIMIJEPrispevek temelji na analizi dosedanjih dognanj na področju medžimurske hidronimije in na lastnih terenskih raziskavah, katerih cilji so bili sistematično zbiranje, obdelava in razvrščanje gradiva s področja hidronimije v Medžimurju. Klasifkacija hidronimov je izdelana na podlagi motivacijskih in tvorbenih vzorcev, posebna pozornost pa je posvečena razvrstitvi vodnih imen glede na njihovo jezikovno ozadje. V prispevku ni zajeta celotna medžimurska hidronimija, temveč so obravnavana najpomembnejša vodna imena vseh hidronimskih kategorij – imena pomembnih ali z jezikoslovnega vidika najzanimivejših rek, potokov, izvirov, jezer, ribnikov, mlak in barij.