Splošna leksika in večpodročni termini v govoru turizma - Mikolič, Vesna (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku na primeru Turističnega terminološkega slovarja TURS predstavljamo specifke turistične leksike, ki se kažejo kot zelo intenzivni terminologizacijski in determinologizacijski procesi oz. sovplivanje splošne leksike in terminologije različnih strok v okviru turističnega področja. V slovarskem sestavku v TURS se področje, s katerega prihaja termin, kaže v oznaki za vrsto turizma in področni oznaki, defniciji in ponazarjalnem gradivu. Defniranje turističnega (pod)področja se kaže kot posebej pomembno pri večpodročnih terminih, kjer se pomeni oziroma njihove pojmovne vsebine na različnih področjih različno prepletajo.