Accent Matters. Papers on Balto-Slavic Accentology: Edited by Tijmen Pronk and Rick Derksen. Third International Workshop on Balto-Slavic Accentology (IWoBA) held at Leiden University July 27 – 29, 2007. Amsterdam – New York: Editions Rodopi B.V., 2011. 366 pp. - K. Bogatyrev, Konstantin (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljen zvezek, ki vsebuje raznoliko zbirko člankov, predstavljenih na delavnici o slovanski akcentologiji, ki je del stalnih mednarodnih prizadevanj za utrditev raziskav na področju baltoslovanske prozodije in sorodnih področjih.Članke je mogoče ohlapno razvrstiti v skupinev naslednje široke kategorije:indoevropski in (zgodnji) baltoslovanski vokalni sistem in prozodija;baltska akcentologija;slovanska akcentologija;Neindoevropski naglasni sistemiin tipologija.