Madžari o reformaciji v Slovenski krajini - Bajzek Lukač Marija (Slavia Centralis, 2020)
Prekmurski protestantski pisci so v 18. stoletju na območju zahodne Kraljevine Ogrske ustvarjali skupaj z madžarskimi in nemškimi evangeličani. Čas nastanka najpomembnejših del, vsebina, sporočilo in besedilne vrste kažejo, da so bili vsi medsebojno tesno povezani in močno navezani na nemške pietiste. V članku so predstavljeni pogledi madžarskih evangeličanov in raziskovalcev na prispevek prekmurskih sovernikov. Obravnavani madžarski avtorji so izpostavljali svoje nepoznavanje prekmurščine, kar jih je oviralo pri temeljiti analizi avtorjev in njihovih del, so pa prispevali dragocene podatke, ki so pomemben vir tudi za slovenske raziskovalce.