MARKO JESENŠEK: POGLAVJA IZ ZGODOVINE VZHODNOŠTAJERSKEGA JEZIKA - Šek Mertük Polonca (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena sedma znanstvena monografija Marka Jesenška Poglavja iz zgodovine vzhodnoštajerskega jezika (2015), ki je izšla pri Mednarodni založbi Oddelka za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.