Slavic *mokrъ, Irish ainmech ’wet, rain’ - P. Hamp Eric (Slavia Centralis, 2020)
Slovansko *mokrъ, irsko ainmech ’moker, dež’ Avtor prikazuje etimološke povezave med baltščino, slovanščino, albanščino in keltščino za pojem ’moker, dež’, ki se kažejo v rekonstrukciji praindoevropskega korena *mek- ( *mok-).