Gerhard Giesemann, 2017: Theologie des slowenischen Reformators Primož Trubar (Teologija reformatorja Primoža Trubarja) - Rajšp, Vincenc (Slavia Centralis, 2021)
Avtor prispevka predstavlja monografijo Gerharda Giesemanna Die Theologie des slowenischen Reformators Primož Trubar (Dunaj, 2017), ki je izšla tudi v slovenskem prevodu (Teologija Primoža Trubarja). Gre za "drugo temeljno delo o Primožu Trubarju, ki je izšlo v obeh jezikih Trubarjevega pridigarskega delovanja, nemščini in slovenščini".