The phenomenon of the Belarusian-Polish literary borderland - Khmialnitski, Mikalai (Slavia Centralis, 2021)
Članek obravnava belorusko-poljsko literarno mejo, prepoznava njene zgodovinske in sociokulturne sestavine ter razkriva nacionalne posebnosti. Obravnavana je vloga etničnega dejavnika, folklornih elementov in avtobiografske razprave v obmejni literaturi. Aktualizirano je vprašanje nacionalne identitete domorodnih pisateljev obmejne regije. Razkrita je stopnja poznavanja tega vprašanja v sodobni literarni kritiki Poljske in Belorusije.