Razmerijski predlogotvorni prislovi tipa zraven, blizu, skozi, čez, okoli v prislovni in predložni rabi - Žele, Andreja (Slavia Centralis, 2021)
Prispevek s sinhronega vidika obravnava aktualno rabo t. i. razmerijskih prislovov v slovenščini. To so prislovi prostorskih razmerij, ki so po svoji skladenjskopomenski vlogi najbližje predlogom, zato se lahko po skladenjski konverziji uporabljajo kot samostojna prislovna določila ali kot predlogi. Ta dvoja besednovrstnost je pri teh prislovih že tako ustaljena, da so tudi slovarsko deljeno obravnavani, tj. ločeno kot prislovi in ločeno kot predlogi.