Somatismen als Kodierungsmittel in Konfliktdialogen - Valenčič Arh, Urška; Pavić Pintarić, Anita (Slavia Centralis, 2020)
SOMATIZMI KOT SREDSTVO ZA KODIRANJE V KONFLIKTNIH DIALOGIH V prispevku se osredinjamo na somatizme, ki vsebujejo dele telesa v leksikalni zapolnitvi frazeoloških sestavin in se pojavljajo v konfliktnih dialogih v otroških in mladinskih literarnih delih. Predpostavljamo, da se somatizmi pojavljajo v opisih neverbalnega vedenja in čustvenega stanja posameznih figur. Gradivo predstavljajo otroška in mladinska literarna dela v nemškem,slovenskem in hrvaškem jeziku, ki so izšla v zadnjih dvajsetih letih. Vsak jezik je zastopan s sedmimi deli.