VELIMIR PIŠKOREC UZ SURADNJU SANJE JANKOVIĆ: TOMO MARETIĆ NA RASKRIŽJU FILOLOGIJE I JEZIČNE POLITIKE: Zagreb: Udruga zagrebačkih esperantista, 2015., 116 str. - Puškar, Krunoslav (Slavia Centralis, 2020)
Avtor predstavlja monografijo Velimirja Piškorca Tomo Maretić na raskrižju filologije i jezične politike (2015).