Prvi Slovar makedonskega knjižnega jezika s stališča kodifkacije makedonskega jezika - Nikolovski, Gjoko (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek obravnava prvi Slovar makedonskega jezika s srbohrvaškimi prevodi, in sicer glede na njegov pomen pri kodifkaciji in nadaljnjem razvoju makedonskega jezika.