Marko Jesenšek: Poglavja iz zgodovine prekmurskega knjižnega jezika: Maribor: Filozofska fakulteta, Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti (Zora; 90). 390 str. - Šek Mertük, Polonca (Slavia Centralis, 2020)
Avtorica prispevka je predstavila prvo znanstveno monografijo o prekmurskem knjižnem jeziku, katere avtor je Marko Jesenšek.