Russian Borrowings in the Volga German Dialect in Russell County, Kansas - Khramova, Maria (Slavia Centralis, 2020)
Ruske izposojenke v nemškem narečju ob Volgi v okraju Russel, Kanzas Članek raziskuje nemško skupnost ob Volgi v okraju Russel v Kanzasu. Ponuja kratek pregled dialektoloških raziskav nemških narečjih ob Volgi v Kanzasu in analizira seznam ruskih izposojenk zbranih v Russelu leta 1913. Prispevek se ukvarja s sporno etimologijo nekaterih besed in izrazov ter razpravlja o leksikalnih pomenih s seznama iz leta 1913, ki so jih obdržali v narečju. Analiza dodatnih virov kaže, da so bile nekatere besede, ki so tradicionalno pojmovane kot ruske izposojenke ob Volgi, že sestavni del besedišča govorcev pred emigracijo, to pa pomeni, da so lahko izposojene tudi iz drugih slovanskih jezikov.