Processing Methodology and Dialectological Aspects of the Dictionary of Moravian and Silesian Anoikonyms (Minor Place Names) - Čižmárová, Libuše (Slavia Centralis, 2020)
Obdelava metodoloških in dialektoloških pogledov na Slovar moravskih in šlezijskih anojkonimov (imena manjših krajev) Članek predstavlja postopek, ki so ga uporabili jezikoslovci iz Brna, ki pripravljajo Slovar moravskih in šlezijskih anojkonimov (Dictionary of Moravian and Silesian Anoikonyms), in sicer pripravo skupnih vnosov, ki jih uvajajo abstraktne iztočnice. Rezultat bo multifunkcionalni interaktivni digitalni slovar. Gradivo je večinoma posneto v narečju, zato mora biti avtor izkušen dialektolog. Računalniški program omogoča izdelavo kart, ki omogočajo primerjavo z dialektološkimi kartami v Češkem lingvističnem atlasu (Czech Linguistic Atlas).