Besedotvorje predmetnopomenskih besed v Bohoričevi slovnici Zimske urice proste - Stramljič Breznik, Irena (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek predstavlja besedotvorje predmetnopomenskih besed v prvi slovenski slovnici, ki jo je napisal Adam Bohorič. Kaže na njegovo sposobnost kategoriziranja besedotvornih prvin, ki so bile opazne v slovenskem govorjenem in/ali pisanem jeziku 16. stoletja, in sicer ob latinski jezikovnosistemski predlogi.