Prodorne in preroške misli 16. stoletja: ob petstoletnici Trubarjevega rojstva - Bošnjak, Blanka (Slavia Centralis, 2020)
Avtorica prispevka povzema vsebino razprav v prvi in drugi številki revije Slavia Centralis, ki so plod znanstvene konference Prodorne in preroške misli 16. stoletja: ob petstoletnici rojstva Primoža Trubarja (1508–1586), ki sta jo ob petstoletnici Trubarjevega rojstva organizirala Slavistično društvo Maribor ter Oddelek za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.