Duh časa in duh globine - Lainšček, Feri (Otrok in knjiga, 2025)
Verjamem pesniški resnici o tem svetu. Prepričan sem, da je to edina resnica, ki se je ne da prirejati in z njo manipulirati, zato se nanjo lahko zanesemo. Govorim namreč o nečem, kar se je rodilo z učlovečenjem in se začelo vzpostavljati s prvo zgodbo, ki je bila kdaj povedana. Potovalo je skozi čas z miti, legendami, pravljicami in drugim izročilom, tako kot še danes potuje iz roda v rod tudi s klasično in še živo literaturo ter drugo umetnostjo ...