Peskovnik bralcev in izzivov - Erdlen, Andreja (Otrok in knjiga, 2025)
Ob snovanju nove rubrike smo si zamislili, da bi uvodnike izmenjaje pisali člani uredniškega odbora in različni avtorji. Zgodilo se je, da je že prvi uvodnik, Učna ura o vojni in otok svetlobe, napisal Peter Svetina – kar je najboljša popotnica za novo vsebino. Prav zato si zdaj lažje privoščim bolj suhoparen zapis, v katerem bom ob iztekajočem se letu izpostavila dogodke, ki so zaznamovali delo uredništva. Revija je namreč v veliki meri spremljevalka in sopotnica avtorjev, knjig, založnikov, nagrad, promotorjev ter vsega dogajanja, ki oblikuje področje otroške in mladinske književnosti. Zato ...