Youth Entrepreneurship Among Higher Education Students – A Qualitative Research of Entrepreneurial Intention and Education - Mendonça, Pedro; Braga, Vítor; R. Ferreira, Marisa; Braga, Alexandra; Carvalho, Amélia (Naše gospodarstvo/Our economy, 2022)
Področje podjetniškega izobraževanja se hitro razvija in lahko pozitivno vpliva na poslovno izobraževanje, inovacije in gospodarstva. Namen našega prispevka je analizirati podjetniško namero skupine visokošolskih študentov, podatki pa vključujejo 29 intervjujev, ki so bili opravljeni s študenti portugalskih visokošolskih ustanov. Dobljeni rezultati so potrdili nekatere vidike, opisane v literaturi, čeprav je bilo ugotovljenih tudi nekaj odstopanj. Prav tako je bilo mogoče pojasniti nekatere teorije, povezane z ovirami za podjetništvo. Glavne omejitve so povezane z velikostjo vzorca, kar odpira prostor za prihodnje raziskave z večjimi vzorci. Najpomembnejše implikacije so povezane z ugotovljeno potrebo po zelo specifičnih temah na področju podjetniškega izobraževanja. Ključni doprinos članka se kaže tudi v kvalitativnem raziskovalnem pristopu.