Professional Development of Elementary School Teachers - Moretti, Melita; Ropar, Ivan; Moretti, Adi (Naše gospodarstvo/Our economy, 2013)
Družba znanja postavlja pred učitelje nove zahteve in pričakovanja, ki zahtevajo spremembe v učiteljevi vlogi in njegovi usposobljenosti zanje. Učitelji morajo biti odprti za spremembe, krepiti morajo različne kompetence in biti motivirani za svoj stalni poklicni razvoj. Pri tem pa morajo imeti tudi podporo ravnatelja. S kvantitativno raziskavo smo pridobili ožji, bolj poglobljen pogled učiteljev osnovnih šol na možnosti za poklicni razvoj in na spodbude ter ovire, s katerimi se pri tem srečujejo. Pridobljene podatke smo primerjali z izsledki v teoriji ter predlagali usmeritve in priporočila za prakso.
Keywords: učitelj; osnovna šola; kariera; razvoj; delovne izkušnje