Impact of Entrepreneurship Education on Entrepreneurial Intentions of Students: A review of empirical research - Zdolšek, Tanja; Širec, Karin (Naše gospodarstvo/Our economy, 2014)
Stopnja brezposelnosti mladih v EU že več let narašča, zato so v politiki zaposlova- nja mladi prioritetna skupina. Podjetniki ustvarjajo številna delovna mesta, zato je pridobitev podjetniških kompetenc in pozitivnih podjetniških namer v podjetniškem izobraževanju izrednega pomena. V članku je predstavljen pregled empiričnih raz- iskav, ki proučujejo vpliv podjetniškega izobraževanja na podjetniške namere študentov terciarnega izobraževanja. Raziskavam je skupno proučevanje podjetniških namer s sociološko-psihološkega vidika, z uporabo teorije načrtovanega vedenja. Članek zaključujemo s postavitvijo raziskovalnega modela za ugotavljanje vpliva podjetniškega izobraževanja na podjetniške kompetence in podjetniške namere študentov.
Keywords: terciarno izobraževanje; podjetniško izobraževanje; podjetniške kompetence; podjetniške namere; teorija načrtovanega vedenja