The Analysis of Chief Information Officers’ Changing Roles in Enterprises - Pecko, Dejan; Bobek, Samo; Sternad Zabukovšek, Simona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2014)
Sodobno poslovanje od vodilnih menedžerjev (direktorjev) informatike zahteva vse več poslovnih znanj in idej o tem, kako z informacijskimi rešitvami podjetjem pomagati do boljšega in učinkovitega poslovanja. Informacijska tehnologija ni več zgolj podporna funkcija, temveč lahko samostojno ali v navezi z drugimi poslovnimi procesi v podjetju ustvarja vrednost. Sodobni direktor informatike mora razumeti, kje in kako lahko informatika pripomore k izboljšanju poslovanja podjetja ter na kakšen način jo vključiti v doseganje strateških ciljev podjetja. V članku analiziramo razu- mevanje fenomena direktorja informatike (angl. chief information officer – CIO) in napovedanih sprememb
Keywords: upravljanje informatike; direktor informatike; spreminjanje vloge; odgovornosti; znanja