Household Accounting – A Case of Subsidised Self-Employed Entrepreneurs in Slovenia - Rant, Damjana; Horvat, Robert; Tominc, Polona; Korošec, Bojana (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
Prispevek predstavlja rezultate prve empirične raziskave računovodstva gospodinjstev v Sloveniji, ki je bila izvedena na vzorcu gospodinjstev subvencionirano samozaposlenih podjetnikov. Na podlagi izvirnega merjenja ravni računovodenja raziskava razkriva obseg različnih sestavin računovodenja v teh gospodinjstvih in rezultate primerjave, izvedene med tistimi slovenskimi subvencionirano samozaposlenimi podjetniki, ki jim je uspelo obdržati svoje podjetje, in tistimi, ki jim svojega podjetja ni uspelo obdržati. Primerjava je pokazala statistično značilno razliko med obema skupinama podjetnikov le na ravni nadziranja stroškov in izdatkov gospodinjstev.
Keywords: računovodstvo gospodinjstev; samozaposleni podjetniki; podjetniški uspeh