External Habits Formation and the Environment - Safi, Fatma (Naše gospodarstvo/Our economy, 2021)
Pričujoči prispevek predstavlja standardni model prekrivajočih se generacij z zunanjim oblikovanjem navad in kakovostjo okolja v funkciji koristnosti. Glavni cilj prispevka je preučiti vpliv zunanje oblikovanih navad na akumulacijo kapitala in vpliv kakovosti okolja na medčasovno konkurenčno ravnovesje. Opazimo, da v primeru velike kohorte težnja po boljšem statusu privede do poslabšanja kakovosti okolja in povečanja kapitala.
Keywords: zunanje oblikovane navade; prekrivajoče se generacije; kakovost okolja