Operational Crisis Management Techniques in The Catering Industry in Times of Recession: The Case Of the Municipality of Piran - Kukanja, Marko; Planinc , Tanja (Naše gospodarstvo/Our economy, 2013)
V študiji so obravnavane tehnike kriznega menedžmenta v gostinski operativi v času recesije. Raziskava je bila opravljena na območju občine Piran, ki je turistično najrazvitejša občina v Sloveniji. V raziskavi smo proučevali odziv gostinskih obratov na gospodarsko krizo z analiziranjem uporabe različnih operativnih tehnik v gostin- stvu. V študiji smo uporabili vprašalnik za ocenjevanje pomena in uporabe različnih operativnih tehnik za krizno vodenje v gostinstvu. Ugotovitve kažejo, da obstaja visoka stopnja neskladnosti, ko govorimo o pomenu in uporabi različnih tehnik kriznega upravljanja. Državna pomoč je daleč najpomembnejša in najbolj uporablje- na tehnika kriznega upravljanja. V sklepu so podane koristne informacije za vodje gostinskih obratov ter predlogi za prihodnje raziskave.